Hvor modig er du?

Posted by on aug 23, 2013

I går mødte jeg en mand, der hed Thomas. Thomas er lige begyndt som ’nøgen handyman’, hvor han tilbyder gratis hjælp i huset til kvinder. Han trådte ind i min lejlighed på slaget 12. På det tidspunkt stadig påklædt. Nu viste det sig så, at Thomas er en flot mand, men selv hvis han ikke havde været det, så kan jeg afsløre, at der var lidt bobler i maven på undertegnede, da handymanden ankom.

Vi gav hånd, Thomas kom ind, og så stod vi ellers lidt og fnisede. Situationen var både rimelig akavet og ret spændende, som to børn, der skulle til at gøre noget lidt forbudt. Og alt, hvad der var på programmet, var vitterlig, at manden skulle pudse mine vinduer, altså lige med den krølle, at han ville tage sit tøj af først.

Jeg benyttede de næste fem kvarter til at spørge ind til, hvad Thomas egentlig havde af forestillinger om sit koncept. Og Thomas sagde lige ud, at han virkelig godt kunne lide at være nøgen, og at han nød, at kvinder så på hans krop. Men sex ville han ikke blande ind i det, for det var noget rod. Punktum.

Hvordan oplevelsen at have en nøgen handyman i hjemmet var for mig i detaljer, skrev jeg en artikel om, som kommer i Tidens Kvinder i oktober, imens fyren gik rundt og polerede glas i lejligheden.  Men jeg kan sige så meget, som at han ikke prøvede at score mig eller gik rundt med en kæmpe erektion eller sagde vulgære ting, mens arbejdet stod på.

Han var bare nøgen og smilede til mig ind i mellem. Vi grinede også nu og da, fordi det var så uvant, og for mit vedkommende fordi jeg blev genert over, at han var så pæn og jeg gerne ville kigge på ham. Det var spændende. Det var også meget uskyldigt.

Han udførte nogle reelle opgaver, og han flirtede lidt, og det var rigtig fint at mærke, at dét her faktisk var, hvad han havde gået og tænkt kunne være fedt at opleve. For mig var det befriende, at noget kan være pirrende uden at det skal føre en døjt med sig mere end det. Da han var gået tænkte jeg: Modig fyr. Og modige mig, at jeg turde engagere ham og tage imod den service, han tilbød.

Den energi, som andre mennesker bærer, smitter af – det samme gælder egenskaber, finder jeg. For når vi ser en egenskab udfoldet, så er det oplagt at lade sig inspirere.

Den nøgne handyman er trådt udenfor normen. Han tør være original. Jeg har respekt for Thomas, som vover at sige: Det her vil jeg gerne.

Jeg har respekt for, at han brugte sin fantasi til at skabe den ide, og for at ikke lade det blive ved en dagdrøm.

Jeg har også respekt for, at han på forhånd havde taget stilling til, hvordan han ville gebærde sig omkring det etiske.

Og jeg synes, at det tyder på en ret høj grad af mod, at han simpelthen satte sin business i sving velvidende, at stort set alle læser ureelle intentioner ind i konceptet.

Mod belønnes. Den service Thomas tilbyder gratis nu, vil fra oktober koste penge. Jeg ved, Thomas fik 35 nye Facebook-anmodninger, efter jeg delte på nettet, han skulle besøge mig. Det synes jeg er cool og velfortjent.

Jeg tror, vi kunne være meget gladere og have det meget sjovere, som individer og som par, hvis vi var lidt mere modige og legesyge lige som Thomas.

Hvis vi turde stå ved, hvad der tænder os.

Hvis vi havde mod på at række mere ud til andre og tilbyde det, vi har lyst til at give.

Og hvis vi var lidt mindre mistroiske og lidt mere åbne, når andre rent faktisk inviterer os ind i et nyt univers, være det sig erotisk, kulturelt, spirituelt eller socialt.

At få Thomas Nøgen Handyman på visit var simpelthen forfriskende for mig, og det var også tankevækkende.  At have en glad nøgen mand til at servicere ved at pudse vinduer mindede mig om ikke at tage livet for alvorligt. Jeg kan næsten ikke tænke på noget mere livsbekræftende for mig end at følge min nysgerrighed, og jeg blev i hvert fald glad af at Thomas gav en hånd, og også ved tanken om, at han ringer på andre døre derude med sit smil og sin vilje til at både hjælpe med det praktiske og lade sig se på.

Måske er det din tur til at følge din nysgerrighed nu – eller til at lade din partner eller andre se lidt mere af, hvad der tænder dig. Enhver af os har kraften til at starte på nye eventyr nu, og hver gang  én lever sin drøm, bliver det nemmere for alle os andre.

1 Svar

  1. Ole Jensen
    23. september 2015

    Dejlig beskrivelse og herligt med en opfordring til en mere frisindet tilgang til, at vi alle har små fantasier, der ikke nødvendigvis er så tabu eller farlige.

    Jeg har selv samme fantasi om at servicere en kvinde, alt i mens jeg er helt nøgen. På samme vis som med Thomas skal der heller ikke blandet sex ind i det. Det må godt nogle gange bare være lidt sjovt, nøgent og pirrende 🙂

    Mvh Ole