Om at gå i ’mytisk hårdknude’-forløb alene

Posted by on apr 23, 2021

En del mennesker spørger, om det er muligt at undersøge sit kærlighedsmønster, hvis man ikke har en partner. Det er det.
Jeg har støttet flere singler gennem processen ud fra teorien i Jytte Vikkelsøes bog ’Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte’.

Forløbet er omtrent det samme som for et par. Med enkeltpersoner er fokus blot på tidligere erfaringer med parforhold og kærester frem for på en nuværende relation. Klienten vil ofte have oplevet at ende omtrent det samme sted følelsesmæssigt med flere partnere.

Om vi er i en kærlighedsheds-relation eller ej for øjeblikket, er det den samme overlevelsesstrategi og de samme forsvar, vi bringer med os. At samme grund nytter det heller ikke at prøve forfra med en ny partner, hvis det var den mytiske hårdknude, der fik en til at opgive det tidligere forhold. Oddsene er, at du før eller senere vil stå samme sted med din nye partner, fordi du har de samme blinde vinkler og begrænsende overbevisninger med ind i den nye relation, som du havde i den gamle.

Du må have skovlen under din egen del af hårdknuden, før du kan gå mere åbent og bevidst ind i et nyt forhold og undgå at ende samme sted som tidligere. Ellers rejser nissen med. Et kig bagud på din opvækst sammenholdt med de erfaringer, skuffelser og slag, du har fået i livets løb, kan være med til at give dig svarene på, hvorfor dine relationer går skævt.

At gå alene i terapi omkring måden hvorpå man reagerer i parforhold er som regel en konfronterende, spændende og frisættende proces. Du vil undervejs blive bedt om at føre logbog over dine observationer af dig selv samt erindringer, der popper op undervejs. Ganske ofte viser disse sig at være brikker, der gør det større billede og de skjulte sammenhænge lettere for dig at se og forholde dig til.

Send mig en mail her eller ring på 2532 6168, hvis du har mod på at se dybt i din egen kærlighedshistorie og lægge kursen om.

Skriv et svar