Man skærer ikke i raske børn

Posted by on jun 21, 2014

Kroppen er perfekt skabt i sin helhed. Kroppen er hellig, som den fødes. Hvordan kan nogen tro det er Guds vilje at skære i børns fineste, mest intime dele?

I går begyndte jeg at græde over en artikel på DR´s hjemmeside. En hel klasse med piger med lemlæstet underliv – i Sverige.  Jeg var selv var i Norrköbing så sent som i søndags, måske skærpede det min identifikation. I hvert fald blev jeg så chokeret, at min krop føltes som om, den klappede sammen.

De her piger har fået fjernet det hele, også klitoris.  Jeg kan simpelthen ikke fatte det. At nogle forældre kan beordre deres barns krop lemlæstet på den måde, små piger og små drenge på deres fineste, mest intime sted. Jeg vil ikke have det!

Omskæring finder sted mange steder i verden, kulturel og religiøst betinget, i forskellige grader og af begge køn. Det sker, når børn er spæde – eller engang før puberteten.

Selv er jeg mor til to drenge på 5 og 10. De er født, præcis som de er tiltænkt at leve. Jeg elsker de børn, deres krop og alt ved dem, og tanken om at nogen skulle skære i dem på grund af en ide, gør mig rasende.  Men det her handler ikke om at være mor, det handler om at være menneske.

Min kloge ven Kristian Ditlev Jensen, som læser teologi, kaldte historien ovenfor  “noget af det mest ukristelige, han nogen sinde har hørt om.” Og det er så sandt, så jeg måtte græde lidt igen.

Som han skriver: “Det en fin pointe i Bibelen, at vi med Kristus ikke længere har brug for at omskære nogen, bare for at vise, at vi tilhører et bestemt udvalgt folk. Alle, der har troen på en verden, der er større end som så, kan tage del i frelsen. Derfor skal vi blot, som der står, “omskæres i hjertet”.

Hvad så med de danske teenagere, hvoraf en del frivilligt for fjernet kønslæber for at se ud på en særlig måde, spurgte en anden. Også trist, men det er et luksusproblem i forhold til. Kvinder har altid gjort ekstreme ting for at leve op til indbildte skønhedsidealer. Noget andet er at skære kønsdelene af børn, der intet selv har at indvende, fordi man tror Gud bedre kan lide det sådan. Det er grotesk.

Lemlæstelse skal stoppes nu – og respekt for forskellighed i kultur og religion er ikke et argument i den sag. Foreningen Intact Danmark er en ikke-religion og upartisk forening, der arbejder for at afskaffe alle former for omskæring af børn. Det koster 100 kr. for en person at støtte indsatsen. Det har jeg råd til – måske har du også.

Hold nu for fanden op med at skære i kroppen.

 

1 Svar

 1. Hans Jørgen Lassen
  21. juni 2014

  Du skriver:
  “Hvad så med de danske teenagere, hvoraf en del frivilligt får fjernet kønslæber for at se ud på en særlig måde, spurgte en anden.”

  Det gør de skam ikke. Hvis en læge foretager en sådan operation, så står han til en fængselsstraf. Se straffelovens § 245 a.

  Reply

Skriv et svar