Hvad er det som blokerer min seksualitet? Detektiv i eget liv

Posted by on apr 23, 2021

En del af de onlineforløb jeg guider i, er med kvinder, der er kommet til en skillevej i deres seksualitet.
Måske er hun netop blevet single. Måske har hun for tiende slået hovedet mod samme mur i sit erotiske liv –  med skiftende eller en fast partner. Uanset hvad er hun træt af at føle sig, skamfuld, hæmmet, ikke at kunne komme ud af hovedet eller eller ikke kende sig selv seksuelt. Hun vil tage ejerskab på deres seksualitet.

Vil du have et stærk og levende seksualitet, må du både kende sine seksuelle længsler og handle i overensstemmelse med dem. Og vi kan kun finde den sandhed i os selv.

Desuden må være åbne for forståelsen, at sex aldrig bare er sex: Vores dybeste længsler og frygte, der ofte er gemt for os selv, spiller med i det seksuelle rum.  Når en kvinde f. eks fortæller mig, hun føler sig blokeret, er det et helt landkort at steder, vi kan godt på jagt efter grunden – eller grundene, for det er næsten altid et sammensurium.

Nogle er ydre og handler om de konkrete præmisser, vores seksualitet har for at udfolde sig. Om der er tid, rum, overskud, hvordan kvindens krop og hormonbalance har det rent fysisk.
Noget andet den interne dynamik, der kører med vores eventuelle nuværende partner.
Men også kultur og normer – altså forventninger fra det omkringliggende samfund – kan ende med at blive en bremseklods for det enkelte menneske.

Og så er der de indre, dybere dele af kortlægningen, som foregår gennem en granskning af kvindens fortid. Hvilke skridt har hun taget for at komme til, hvor hun er i dag? Hvilke budskaber bærer hun på, fra sin opvækst, fra sine erfaringer med tidligere sexpartnere?

Og endelig: Kan det tænkes, kvinden bærer på ekkoer af oplevelser eller begrænsende overbevisninger, der ikke engang er hendes, men nedarvede eller overleverede? Det sidste lyder måske lidt mystisk, men er med i puljen oftere, end man måske skulle.

Er du en kvinde, der gerne vil befri din sanselighed og bedre i kontakt med din sande seksualitet, er du velkommen til at kontakte mig her. Vi kan gå være detektiver i din seksuelle historie sammen. Med lidt held finder vi de sten, der trænger til at blive vendt og steder, der skal løsnes, for at du får det mere frit med din seksualitet.

Skriv et svar