Råd til dig, der dater en mand i et åbent forhold

Posted by on sep 24, 2017

At date et menneske, der har en partner i forvejen,  kan være en tricky disciplin – særligt hvis det er nyt for dig. Her er nogle tips til at ruste dig, som er sammen med en, der er i et åbent forhold

1. Gør dig klart, hvad du søger

Er det en fræk oplevelse, du søger? Eller en fast elsker? Drømmer du grundlæggende om at have en mand for dig selv, så er manden, der allerede har en primær partner, ikke det bedste valg for dig – for den plads er ikke ledig i hans liv.

 

2. Meld dine ønsker og behov ud

Fortæl fra start, hvad du ønsker dig i forhold til ham, og bed ham melde ud, om han er et sted, hvor han kan og vil møde dig på det. Eller – så godt du kan. Hvis du er ny i forhold til åbne relationer og forvirret og uafklaret, så sig også det – og bed ham hjælpe med at tage vare på dig.

 

3. Vid, at han har begrænset tid til dig

En mand, der har en primær partner allerede, er som regel mindre tilgængelig end en singlemand, da han har forpligtelser i forvejen. Især hvis han har børn og familie. Så hvad kan han reelt tilbyde dig, og matcher det med dine håb?

 

4. Spørg ind til hans aftaler med partneren

Hvilke spilleregler har han med hjemmefra? Nogle har helt frit slag og kan have kæresterelationer ved siden af. Andre har en aftale om kun at ses med andre i et vist interval – eller om at bakke ud, hvis en forelskelse opstår. Det er måske også værd at vide, om han ser andre end dig. Først når du kender baggrunden, kan du vurdere, om det er en setting, du reelt har lyst at være med i.

 

5. Spørg ind til hvordan de kommunikerer derhjemme – om andre partnere

Et åbent parforhold kan være mange ting, og alt er nemmest at navigere i, når man kender præmisserne. Nogle har carte blanche til at være sammen med andre, men fortæller intet om det hjemme (don´t ask, don´t tell). Andre lever transparent, sådan at partneren til alle tider har potentiel fuld indsigt i, hvad den anden oplever med andre. Bed om at kende parrets aftaler up front, så der ikke kommer overraskelser henad vejen.

 

6. Vær klar over, at I er (mindst) tre i relationen

Der er en kvinde i hans liv i forvejen. Selvom hun ikke er der, når I mødes, er hun en vigtig brik. Spørg ind til, hvordan hans faste partner forholder sig til nye partnere. Nogle vil helst forblive i uvidenhed. For andre er en gave, hvis den nytilkomne er åben for kontakt og villig til at kommunikere og evt. mødes. Rivalisering og jalousi kan ofte imødegås ved en åben kontakt. Du kan også spørge ham om der noget, hun har brug for fra dig for at være tryg og glad. En fremmed tanke for mange – men i en verden, hvor man deler partnere, styrer søster- (og broder-)skab.

 

7. Vær nysgerrig
Hvorfor er han i et åbent forhold, og er han glad for det? Hvad bruger han friheden til, hvad giver det ham. Hvad har han lært? Og hvordan trives hans oprindelige forhold med det? Indsigt i et andet menneskes motivation og oplevelser kan være meget lærerig.

 

8. Find ligesindede at sparre med

Vær klar over, at dine veninder ikke nødvendigvis kan sætte sig ind i situation og råde dig. For mange mennesker er det stadig ukendt og for nogle utænkeligt at være sammen med en, der har en partner i forvejen. Også selvom alle er indforståede. Find om muligt sammen med andre, der også relaterer åbent, og del erfaringer med dem.

 

9. Husk, det ikke kun er ham, der bestemmer slagets gang

Det kan godt være, der er spilleregler sat op i forvejen, men er du ikke glad for dem, så foreslå en genforhandling. Hvis du oplever, at du får for lidt af det, du gerne vil have – tid, opmærksomhed eller andet – så er det dig, der må opretholde dine grænser for, hvad du vil stå model til.  Det samme gælder naturligvis, som med enhver anden partner, hvis han ikke er ærlig eller ikke holder aftaler.

10. Nyd det
Det er både udfordrende og spændende at begive sig ud i eventyr uden for de vante konventioner. Et menneske, der er en fast relation i forvejen, behøver du som regel ikke dele husarbejde eller arbejdsproblemer med. Her er det som oftest rum til bare at fokusere på det dejlige og sanselige.  Måske kan din nye forbindelse også vise dig sider af (sex)livet, du er ukendt i – det kan endda være, er der andre spændende miljøer og mennesker at møde igennem ham.

 

NB: Ovenstående gælder for øvrigt uanset køn, blot er det mest kvinder, der spørger mig.

Skriv et svar