Jeg og min kæreste har et åbent forhold. Vi vil gerne have et barn sammen, og inde i mit hoved er graviditet og sex med flere svært at få til at harmonere, også selvom vi bruger gummi. Hvad gør andre i den situation?

 

SVAR:
Tillykke med jeres beslutning. Dette er et oplagt tidspunkt at holde en pause fra det åbne forhold på. Livet er langt, og et kommende forældreskab kræver både fordybelse, ro og dedikation.

Desuden bliver en del kvinder meget følsomme omkring graviditeter, og derfor giver det i mine øjne mening at ’trække energien’ hjem og bruge den på hinanden. I kan vælge, om I holder pause fra det øjeblik, I begynder at prøve på at blive gravide, eller om I vil vente, til graviditeten er en realitet.

Typisk vil den gravide i denne situation bekymre sig om, hvorvidt partneren nu føler et stort afsavn, mens forholdet er lukket – det er jo ikke hans krop, der ændrer sig. Tiden med graviditet og fødsel er imidlertid også oftest ganske omstyrtende for fædre, hvorfor begge parter har glæde af at koncentrere kræfterne hjemme for en tid.

Hvornår forholdet eventuelt skal åbnes igen, må I se på hen ad vejen. kan eventuelt aftale, at kvinden skal sige til, når hun er klar, da det jo er hende, der har været igennem en hormonmølle og har den største fysiske tilknytning til barnet i starten.