Jeg er en mand, hvis kone meget gerne vil starte et i parforløb hos dig. Det er jeg med på, jeg skal dog lige afklare en ting. I min barndom var jeg ude for et seksuelt overgreb. Det betyder ikke noget for mit kærlighedsliv i dag. Kan vi være enige om, at vi ikke behøver tale om det i parterapien?

Svar:
Jeg er rigtig ked af at høre om overgrebet i din barndom. En begivenhed som et seksuelt overgreb har i udgangspunktet meget stor indflydelse for den voksnes liv, om vi oplever det eller ej. Faktisk er det ofte lige præcis der, hvor vi har en hemmelighed, hunden ligger begravet. Jeg vil meget gerne hjælpe dig med at få hemmeligheden italesat over for din kone, og jeg har gode erfaringer med at komme videre derfra.
Jeg kan ikke indgå i en aftale om at fortie overgrebet for din kone. Parterapi med paranteser duer ikke. Alt, der bringes op på tomandshånd med mig, i solosessioner, telefon eller på mail, vil jeg forvente, vi bringer med ind i det fælles rum i sessionerne.  Det er ikke fair, og det forskyder balancen mellem mig og jer to som klienter. Så lad os få det ud i det åbne i et trygt rum. Jeg tror, det er nødvendigt og vil gøre en væsentlig forskel for jer.