Kære Sara. Jeg en hemmelig verden indeni, min mand intet ved om. Jeg er gift på 10 år og har et godt ægteskab, og jeg har aldrig været utro. Samtidig har jeg mange romantiske dagdrømme om andre mænd. Nogle gange har jeg dårlig samvittighed, men jeg har faktisk ikke lyst at slippe min fantasiverden. Det er som om, den får mig igennem min til tider ret ensformige hverdag. Er jeg på vildspor?

Svar:
At blive tiltrukket af andre, selvom man er i et fast parforhold, er naturligt. Romantiske dagdrømme og fascinationer af mænd er en del af rigtig mange kvinders indre verden, og ikke kun for singler, også for kvinder i forhold. Det er bare tabu, fordi vi er opdraget til, at den slags bør høre op, når vi får en fast partner.
Som du skriver, så kan der være meget energi at hente i at forestille sig fantastiske oplevelser med andre end ens partner, og det er ikke partout et problem. Hvis man er glad og trives med den, man er sammen med, gør fantasierne ingen skade.
For andre kan dagdrømmene dog fylde mere, end de selv har lyst til. Dermed kan de efterlade den drømmende i en tilstand af evig længsel: Ens hemmelige drømme ender med at sætte hverdagen derhjemme i et kedeligt lys, der ikke løfter livet, men får det til at virke mangelfuldt.
Du skylder ingen i verden at dele alt. Fantasier og dagdrømme er private. Men da det kan føles ensomt at bære på hemmeligheder, kan det være gavnligt at have et sted, hvor man lægger sit indre liv utilsløret frem. Mange mennesker har en tæt ven, de betror sig til. Ikke alle er så heldige. Jeg vil gerne støtte dig i at undersøge, hvordan du evt. kan indfri mere af det du drømmer om i dit nuværende liv, så du kan slå bro mellem dagdrømme og virkelighed. Jeg kan bare lytte,  eller jeg kan sætte det, du oplever, ind i den kontekst, jeg har gennem fortrolige samtaler med hundredevis af andre kvinder.
Og tro mig, du er ikke alene her. Jeg er ved at skrive en bog om netop kvinder, der farer vild i romantiske dagdrømme. Den kommer formentligt til at hedde “Hvorfor kvinder farer vild i kærlighed – slip illusionen, grib kærligheden”. Bogen udkommer på Politikens Forlag til januar. Måske er den også noget for dig.