Hej Brevkasse.

Vi har set et program og læst en del på nettet om at leve i et åbent forhold, men hvordan er det lige, at vi helt konkret kommer i gang med det?

Mange hilsner De Uerfarne

 

SVAR:

Hej Uerfarne.

Jeg vil råde jer til at gå lidt forsigtigt frem.  Først og fremmest tale om hvilke rammer, I har lyst til for jeres åbenhed – og dernæst afprøve i roligt tempo. Det fungerer ofte godt at starte med at have en fællesoplevelse, dvs. at lade den første, udadvendte seksuelle eventyr være et, I deler. Det kan være ved at have en trekant, jer to og en tredje person – eller måske at I tager en tur I swingerklub sammen og involverer jer med dem, I kan blive enige om.  At gøre noget sammen er en fin begynder-handling, da starten dermed bliver jeres fælles afsæt. Fordelen ved at starte sådan er, at I hermed får chancen for at teste jeres reaktioner omkring at dele hinanden seksuelt i et fælles rum. I kan hver især se det hele, følge med og afprøve, hvordan det føles, når den anden er sammen med en anden, uden helt at slippe linen, som det er tilfældet, hvis I gør jeres første erfaringer hver for sig. Det kan være, der er nogle aftaler, der skal pudses af, efter I gør jeres første erfaring sammen. Under alle omstændigheder er det godt med en grundig snak efter den første oplevelse, så de erfaringer, I har gjort jer, kan danne basis for jeres videre vej.
Det kan måske støtte jer i processen at læse min bog ”Kærlighedskontrakten”, der netop handler om de første skridt og de udfordringer, som et par der åbner forholdet kan møde.

Kærlig hilsen Sara Skaarup