Min kæreste og jeg har et åbent forhold og det fungerer fint for os begge indtil videre. Nu er min kæreste begyndt at se sin eks og det har jeg det ikke godt med.

SVAR:
En del par i åbne forhold enes om ikke at involvere sig med eks-kærester. Nok fordi det føles farligt for den anden, hvis partneren igen åbner et ellers lukket kærlighedsforhold, som engang var et primært forhold. Hvilke følelser og tanker starter deres genoptagne forbindelse i dig? Gå i tænkeboks og få hold på, hvad det konkret er, der plager dig. Er du bange for at miste ham? Er det hans adfærd i forbindelse med hende? Læg dine iagttagelser om dig selv frem for din kæreste. Måske kan din kæreste hurtigt afkræfte dine bekymringer og gøre dig tryg ved, at de ses igen.

Det er tit rart at få et ansigt på den, man går og fantaserer om. Hvis du ikke kender eller har mødt kvinden, er det måske en ide at arrangere, at du kan træffe ’stridens æble’. I kan mødes alle tre, men måske er det at foretrække, at det bare er dig og hende, der sætter hinanden stævne. Et kort kaffemøde på neutral grund giver dig chance for at se den anden i øjnene og mærke, om du kan lide kvinden og har tillid til hende. Ofte vil et møde som dette vise sig at være ganske afvæbnende.

Måske finder du efter nærmere selvransagning, snak med din kæreste og/eller møde med hans eks ud af, at du vitterligt ER meget ked af eller utryg ved situationen. Bed I så fald din kæreste geare ned for eller helt afbryde sit forhold til den anden. Lider du i stilhed, lader du ham overskride din grænse, og det vil skade jeres indbyrdes forhold.