Min mand og jeg er enige om, at vi gerne vil prøve at åbne vores forhold. Men jeg frygter, at jeg vil føle mig mindre speciel, når min mand har været sammen med en anden kvinde. Kan vi forebygge dette?

SVAR:
Jeg mødte engang en mand, der sagde, at hvor meget han kunne tolerere afhang af, om han følte sig som ’kongen’ derhjemme. For ham afhang det især af, om hans kæreste var ham seksuelt hengiven, altså fik han sex nok, var det nemmere at dele – men jeg er sikker på, at følelsen af at være noget helt specielt kan næres af mange ting og er forskellig fra person til person. 

I alle kærlighedsforhold er det essentielt at gøre vise den anden hengivenhed og opmærksomhed. For den ’ udadfarende’ del af et åbent forhold bliver det ekstra vigtigt at den anden kan mærke sin ’særstatus’. Du kan for din part finde ud af, om det er søde ord, ekstra tid sammen, særlige kærtegn eller helt andre bekræftelser, som kan styrke din følelse af at være unik og værdsat. Fortæl din mand om dine udfordringer og lade han vide, hvad han konkret kan gøre for at give dig ekstra tryghed og ’dronninge’-følelse.